Müdürlüğümüzün Koordine ettiği, AB Erasmus+ programı kapsamındaki "Sürekli Mesleki Eğitim Yoluyla Avrupa Gıda Sanayisinde Makromantar Kullanımının Artırılması (Kısaltma: TASTEFUNgi)" projesinin 2. Ulus-ötesi toplantısı, İtalya'nın Floransa kentinde düzenlendi. Söz konusu etkinlik İtalya Tarım Konfederasyonu-Toskana Eyaleti Yönetimi tarafından, 26-27 Nisan 2022 tarihlerinde yüz yüze düzenlendi. Toplantıya Türkiye'den UTEM'in yanısıra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi-Gıda Mühendisliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nden, Portekiz'den ise Coimbra Üniversitesi-Fonksiyonel Ekoloji Merkezi'nden uzmanlar katılım gösterdiler. Projenin bir diğer ortağı İspanya'dan Doğa Restorasyonu Enstitüsü'nün Mikoloji uzmanı sağlık sorunları nedeniyle katılım sağlayamadı. Ulus-ötesi toplantıda Müdürlüğümüz, Proje Koordinatörü Sayın Bülent SEZER ve Proje Uzmanı Sayın Ahmet Sinan ÇALIŞKAN tarafından temsil edilerek, projedeki kazanımlar değerlendirildi. Toplantı gündeminin diğer kısımlarını; Orman Genel Müdürlüğü'nün müşterek yürütülen "ihtiyaç analizi sonuçlarını" sunması, Coimbra Üniversitesi'nin "Yenebilir Mantar Kataloğu" ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinin "eğitim modülleri" taslağını tartışarak şekillendirdiği bölümler oluşturdu. Tartışılan konular ve proje objektifleri üzerinde uzmanlar arasında konsensüs sağlandı. Etkinliğin 2. Gününde, "Makromantarların Ekosistem Fonksiyonları ve Döngüsel Ekonomideki Yeri" ve "İtalyan Gastronomisi ve Agro-turizminde Makromantarların Önemi" temalı saha ziyaretleri gerçekleştirildi.