Müdürlüğümüzün Koordine ettiği, AB Erasmus+ programı kapsamındaki "Sürekli Mesleki Eğitim Yoluyla Avrupa Gıda Sanayisinde Makromantar Kullanımının Artırılması (Kısaltma: TASTEFUNgi)" projesinin Final toplantısı İstanbul'da Boğaziçi Vilayetler Evi'nde düzenlendi. Utem tarafından organize edilen ve 24-25 Ağustos 2022 tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirilen toplantıya; Müdürlüğümüz çalışma grubunun yanı sıra, diğer proje ortakları olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü, İtalya Toskana Tarım Konfederasyonu, İspanya Doğa Restorasyonu Enstitüsü ve Portekiz Coimbra Üniversitesi'nden uzmanlar katılım gösterdiler. Ortak Girişim Grubunda yer alan kurumların yanı sıra; toplantıya paydaş analizi sonucunda ilgili olduğu değerlendirilerek davet edilen kamu, üniversite, araştırma kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da katılım gösterdiler.
UTEM Müdürü Sayın Hakan BİRBEN yaptığı açılış konuşmasında; Makromantarların gıda endüstrisi için tamamlayıcı rolüne değinerek, bu konuda kurumlar arasında uluslararası boyutta inisiyatif geliştirilmesinden memnuniyetini dile getirdi. Sayın BİRBEN ayrıca bu girişimde emeği olan tüm proje personeline teşekkürlerini sundu.
Proje Koordinatörü Sayın Bülent SEZER ise Bugüne kadar proje ile yapılan çalışmalarını; başvuru öncesi, proje yürütme fazı ve sürdürülebilirlik çalışmaları olmak üzere 3 kategoriye ayırarak ele aldı ve katılımcıları bilgilendirdi. SEZER, proje kapsamında geliştirilen ürünleri paydaşlara tanıttı.
Etkinlik esnasında Müdürlüğümüz Bilişim Teknolojileri Birim Sorumlusu Sayın Kadir Ufuk SARIYÜZ tarafından tasarlanan yaygınlaştırma doküman ve araçları hedef kitle ile iletişim amaçlı kullanılmış, Müdürlüğümüz Bilgi İşlem personeli Sayın Murat COŞKUN tarafından geliştirilen "kitlesel açık online eğitim platformu"nun (www.utemooc.org) fonksiyonel özellikleri hakkında katılımcılara detaylı bir sunum da yapılmıştır.
www.tastefungi.com
www.utemooc.org